HISTORIEK

Opgericht in 1955 door Gérard Blondeau om de industrie te bevoorraden met specifieke oplossingen voor verwarmingsproblemen, wist ons bedrijf zich steeds aan te passen aan de modernste technieken inzake industriële verwarming- en brandertechnieken.
Gestart als verdeler in België van het Amerikaans bedrijf RAY (roterende branders) werd Blondeau & Zonen in 1976 verkozen om een nieuw verwarmingsconcept op de Belgische markt te brengen : de gasgestookte donkere stralingsbuizen GAS-RAD. Dit systeem zou snel - in volle oliecrisis - zijn nut bewijzen bij de economische verwarming van industriële ruimtes.

In 1987 ging het wereldvermaarde ECLIPSE met Blondeau in zee : hierdoor kon men zo goed als alle problemen in de industriële process toepassingen oplossen.

In de loop der jaren kwamen het Deense DANTHERM (W.L. generatoren), het Franse SOLARONICS (stralingsverwarming) en het Nederlandse UNIVERSUM (gasgestookte luchtverhitters), de gamma verbreden.

De voordelen van een decennialange ervaring gekoppeld aan de know-how van wereldmerken laten zich raden : wie voor elk verwarmingsprobleem, ongeachte grootte of industrietak, een oplossing op maat weet te bedenken, die weet waarmee ie bezig is. Een veilig gevoel …